Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Δελτία Τύπου Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Μητρικό Θηλασμό από το mitrikosthilasmos.com
Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Μητρικό Θηλασμό από το mitrikosthilasmos.com Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2012 09:14

Το mitrikosthilasmos.com, ο πλέον ενημερωμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος ελληνόφωνος διαδικτυακός τόπος σε θέματα μητρικού θηλασμού και γαλουχίας διοργανώνει Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Μητρικό Θηλασμό τον προσεχή Νοέμβριο.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει επιστημονικές ημερίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με θέμα: "Θηλασμός: Είναι στη φύση μας!", με σκοπό να αφυπνισθούν και να ευαισθητοποιηθούν γυναίκες, οικογένειες, επαγγελματίες υγείας, κοινωνία και πολιτεία στο τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για την υγεία του ανθρώπου, τη βρεφική και παιδική διατροφή.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με την οποία και φέτος το mitrikosthilasmos.com δίνει δυναμικό παρόν για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (που στη χώρα μας τιμάται 1-7/11) μετατρέποντας τον Νοέμβριο σε μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σπουδαιότητα, τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού θηλασμού.

Η εκστρατεία τελεί Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF ενώ χαίρει της Ευγενούς Στήριξης του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας (ΙΒCLC) Ελλάδος “Γαλαξίας”, του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού “Δώρο Ζωής”, της Επιστημονικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών "Ηλιτόμηνον", του Δικτύου Δράσης για την βρεφική και παιδική διατροφή "IBFAN Greece", του Σωματείου για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού “Ευτοκία”, καθώς και της Εταιρείας Φροντίδας Υγείας & Εκπαίδευσης (ΕΦΥΚΕ).

ΑΘΗΝΑ: Κυριακή 11/11, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν" (Baby Friendly Hospital), Αμφιθέατρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κυριακή 18/11, Ξενοδοχείο Mediterranean Palace, Αίθουσα "Δίας"

ΚΡΗΤΗ (Ηράκλειο): Σάββατο 24/11 στον Πολυχώρο της "Παλιάς Λαχαναγοράς", αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των ημερίδων θα ανακοινωθεί στα μέσα Οκτωβρίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Καλούμαστε όλοι μαζί, να βοηθήσουμε ώστε το αναφαίρετο δικαίωμα των βρεφών και των μικρών παιδιών στο θηλασμό να ανακτήσει τη θέση που του αξίζει στη διατροφή τους.

Να είστε όλοι εκεί!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
Της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2d

Το ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.