Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής, 13-15 Οκτωβρίου 2017, Αθήνα
19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής, 13-15 Οκτωβρίου 2017, Αθήνα Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 17:28

Το Ηλιτόμηνον και το EFCNI απεύθυναν χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στην τελετή έναρξης του του 19ου Πανελλήνιο Συνεδρίου Περιγεννητικής Ιατρικής. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιέλαμβανε το πρώτο νεογνολογικό κλινικό φροντιστήριο με θέμα την εξατομικευμένη αναπτυξιακή φροντίδα με επίκεντρο την οικογένεια, μια φροντίδα η εφαρμογή της οποίας αποτελεί σημαντικό στόχο του EFCNI και των εθνικών οργανώσεων του δικτύου του.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.