Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2017, 1-7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2017, 1-7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 17:27

Φέτος, γονείς πρόωρων μωρών από 16 χώρες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους για το θηλασμό και το EFCNI απεικόνισε τις απαντήσεις τους σε μια αφίσα, για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαμάδες των προώρων και στο πόσο σημαντικό είναι να τους παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια. Το μητρικό γάλα είναι φάρμακο για τα πρόωρα μωρά και οι μητέρες τους πρέπει να ενημερώνονται και να υποστηρίζονται με κάθε τρόπο για να τα θηλάσουν. Δείτε εδώ http://www.efcni.org/index.php τις απαντήσεις που έδωσαν οι μαμάδες για την καμπάνια του EFCNI, στην οποία συμμετείχε και το Ηλιτόμηνον.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.