Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα Δωρεά 14 φωλεών στη ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού"
Δωρεά 14 φωλεών στη ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 17:27

Το Ηλιτόμηνον τριπλασίασε το ποσό που συγκέντρωσαν οι υποστηρικτές των ιατρών Γ. Μαυρογεώργου και Γ.Παπαφιλίππου, μαραθωνοδρόμων στον Μαραθώνιο της Αθήνας του 2016, και αγοράστηκαν από την Αγγλία 14 φωλεές για τις θερμοκοιτίδες της ΜΕΝΝ του Νοσ. Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού". Οι φωλεές παραδόθηκαν στη ΜΕΝΝ στις 28 Ιουλίου 2017, μαζί με καλύμματα για τη φωτοσκίαση των θερμοκοιτίδων.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.