Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα Συνάντηση της Επιτροπής του Προγράμματος «European Standards of Care for Newborn Health»
Συνάντηση της Επιτροπής του Προγράμματος «European Standards of Care for Newborn Health» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 16:34

Από τις 21 έως τις 23 Μαΐου 2017,η πρόεδρος του Ηλιτόμηνου κ.Ελένη Βαβουράκη συμμετείχε στην 4η συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «European Standards of Care for Newborn Health», στο Freising της Γερμανίας. Στη διάρκεια της συνάντησης, περισσότεροι από 40 εμπειρογνώμονες από 17 χώρες συζήτησαν εντατικά και ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος των υποβληθέντων προτύπων για έντεκα βασικούς τομείς της φροντίδας υγείας των νεογνών. Συνολικά, 220 εμπειρογνώμονες από 35 χώρες εργάζονται εθελοντικά σε αυτό το έργο – ορόσημο για την νεογνική υγεία στην Ευρώπη. (Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα http://newborn-health-standards.org/)

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.