Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑ» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2016 18:05

Στις 18 Νοεμβρίου το Ηλιτόμηνον γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, μαζί με αυτούς που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις γυναίκες και τα πρόωρα μωρά τους. Η εκδήλωση που είχε θέμα «Εθελοντισμός και Προωρότητα» έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση, στην οποία απεύθυναν χαιρετισμό η Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας, συμμετείχαν με ομιλία οι: Ελίζα Φερεκύδου, Δρ Βιολόγος, Συντονίστρια προγράμματος ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

Αγγελική- Μαρία Λαδοπούλου, Ξένια Αγγελούκου , Εριφύλη Κώστογλου ,μαίες, μέλη της συντονιστικής ομάδας δράσεων του τομέα «Εθελοντική Μαιευτική»

Σοφία Τζαμαρία, μαία, γενική συντονίστρια της ομάδας δράσεων του τομέα «Εθελοντική Μαιευτική»

Δρ. Μαρία Δάγλα, Μαία, Πρόεδρος ΑμΚΕ «Φαιναρέτη», Καθηγήτρια Εφαρμογών, Τμήμα Μαιευτικής ΤΕΙ Αθήνας

Ε. Σκουτέλη, Παιδονευρολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Προγράμματος Βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της Μεικτής Παιδικής Χορωδίας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Σμύρνης με τη διεύθυνση της Ρέας Χουσερίδου.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.