Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα Τράπεζες ανθρώπινου μητρικού γάλακτος- Human milk banks
Τράπεζες ανθρώπινου μητρικού γάλακτος- Human milk banks Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2016 16:02

Αμφιθέατρο Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας

Η Ειδική Μονάδα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού - Τράπεζα Γάλακτος του Νεογνολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου” διοργάνωσε Hμερίδα με θέμα «Τράπεζες ανθρώπινου μητρικού γάλακτος- Human milk banks», με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την υποστήριξη του Ηλιτόμηνου.
Στην Ημερίδα, εκτός των Ελλήνων ομιλητών, συμμετείχαν με ομιλίες ο JC Picaud, Διευθυντής του Τμ. Νεογνολογίας του Hospital de la croix rousse της Λυών, Chairman της French Human Milk Banks Association (ADLF), Human Nutrition, Research center Rhône –Alpes, Πρόεδρος European Milk Bank Association (EMBA), και η S Arslanoglu MD, Καθηγήτρια Παιδιατρικής (Νεογνολογία) στο Istanbul Medeniyet University, Αντιπρόεδρος της European Milk Bank Association.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.