Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα Γιορτή του Ηλιτόμηνου στη Θεσσαλονίκη
Γιορτή του Ηλιτόμηνου στη Θεσσαλονίκη Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016 09:00

Στις 21 Φεβρουαρίου 2016, το Ηλιτόμηνον έκοψε την πίτα της χρονιάς, σε μια γιορτή για τα παιδιά στο θέατρο Φλέμιγκ της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση «το Φαφούτικο λιοντάρι» και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις δράσεις του Ηλιτόμηνου.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.