Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Attachment Parenting Hellas
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Attachment Parenting Hellas Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015 09:13

www.attachment-parenting.gr

Ομάδα Υποστήριξης Γονέων με Πρόωρα Παιδιά - Attachment Parenting

Το Ηλιτόμηνον ξεκίνησε συνεργασία με την Attachment Parenting Hellas, προκειμένου να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς προώρων. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προσφέρει θέσεις δωρεάν συμμετοχής στα μέλη του, για τις οποίες θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι συναντήσεις για τη φετινή χρονιά θα γίνονται στην Αθήνα και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να τις επεκτείνουμε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η ομάδα απευθύνεται σε γονείς παιδιών που γεννήθηκαν πρόωρα και είναι ηλικίας 0-5 χρονών. Εισάγει τους γονείς στον κόσμο του Attachment Parenting και τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλους γονείς με παρόμοιες αναζητήσεις/προβληματισμούς/φιλοσοφία, να μάθουν να επικοινωνούν με ενσυναίσθηση, να γνωρίσουν τις τελευταίες έρευνες πάνω στη νευροβιολογία και ψυχολογία, να αναθεωρήσουν πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος, να θέσουν προς συζήτηση και διερεύνηση τα θέματα που τους απασχολούν, να μάθουν τεχνικές του AP και να υποστηρίξουν και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον στο ρόλο τους ως γονείς. Κοινό σημείο των γονέων που θα συμμετέχουν στην ομάδα αυτή είναι η προωρότητα των παιδιών τους. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά το μήνα και έχουν υποστηρικτικό/ψυχο-εκπαιδευτικό/συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Οι επόμενες συναντήσεις της ομάδας θα γίνουν τις Κυριακές Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, 29 Μαρτίου,19 Απριλίου, 24 Μαΐου, 21 Ιουνίου, 25 Ιουλίου.
Ώρα 11.00-13.00
Tόπος διεξαγωγής: Ευφράνορος 34, Παγκράτι, Αθήνα, 116 35
Εισηγήτρια/Συντονίστρια Ομάδας: MSc, Μαρία Παπαφιλίππου
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο 6936524523 ή μέσω e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με κοινοποίηση και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.