Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 09:12

H MENN του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας υποδέχθηκε το Ηλιτόμηνον σε μια γιορτή για την Προωρότητα, στις 16 Νοεμβρίου, στην Αγορά Αργύρη στο κέντρο της Πάτρας Ήταν μια όμορφη βραδυά με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας ήρωες και τις οικογένειές τους, γεμάτη χαρά και συγκίνηση. Είχαμε μια πολύ ζεστή φιλοξενία από τον καθηγητή κ. Δημητρίου και τους συνεργάτες του και συναντηθήκαμε με γονείς προώρων και τα υπέροχα παιδιά τους.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου, των Νοσοκομείων και του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ τις κεντρικές ομιλίες έκαναν οι κ.κ. Γαβριήλ Δημητρίου, Μαρία Παπαφιλίππου και Ελένη Βαβουράκη.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.