Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Congress of joint European Neonatal Societies (jENS)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Congress of joint European Neonatal Societies (jENS) Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2015 09:12

Το Ηλιτόμηνον συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Νεογνολογικών Εταιρειών, που έγινε στη Βουδαπέστη, 16-20 Σεπτεμβρίου 2015.
Για πρώτη φορά οι οργανώσεις γονέων ήταν συνδιοργανωτές, μέσω του EFCNI, ενός τόσο μεγάλου διεθνούς συνεδρίου νεογνολόγων. Ένα από τα κεντρικά θέματα του Συνεδρίου ήταν η φροντίδα με κέντρο την οικογένεια (family centered care), με μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων, διαλέξεων και workshops από εξαιρετικούς ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων και εθνικοτήτων.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.