Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα Πλέκουμε για τα πρόωρα μωρά
Πλέκουμε για τα πρόωρα μωρά Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 08:03

Μια από τις δράσεις του Ηλιτόμηνου, που έχουν στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση για το θέμα των πρόωρων γεννήσεων, είναι το πλέξιμο από εθελόντριες.

Το πλέξιμο για τα πρόωρα μωρά είναι μια δράση που γίνεται σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η πρώτη ομάδα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ηλιτόμηνου ήταν οι Συνταξιούχοι εν Δράσει, που συνεχίζουν να πλέκουν γι’ αυτό τον σκοπό.

Πλέκουμε μικροσκοπικά καλτσάκια, σκουφάκια και κουβερτάκια, για να πούμε ότι:

Ξέρουμε ότι 1 στα 10 μωρά σε ολόκληρο τον κόσμο γεννιέται πρόωρα
Ξέρουμε ότι αυτά τα μωρά αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στην Ευρώπη
Ξέρουμε ότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως νεογέννητα είναι η δυσκολία να διατηρήσουν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός τους
Ξέρουμε ότι οι οικογένειές τους χρειάζονται κάθε δυνατή στήριξη από όλους εμάς

ΚΑΘΕ ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΩΡΑ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ!

Μπορείτε να πλέξετε κι εσείς
Σκουφάκια 31-33 εκατοστά περίμετρος
Καλτσάκια 5-7 εκατοστά μήκος πατούσας
Κουβερτάκια 50Χ50 εκατοστά

Το νήμα πρέπει να είναι κατάλληλο για βρέφη και να πλένεται σε ζεστό νερό. Τα καταστήματα νημάτων μπορούν να σας καθοδηγήσουν. Επίσης, καλό είναι, για πρακτικούς λόγους, να διαλέγετε χρώματα που ταιριάζουν το ίδιο σε αγόρια και κορίτσια.

Τα πλεκτά σας μπορείτε να τα στέλνετε στο Ηλιτόμηνον, Ιωάννου Γενναδίου 16, Αθήνα 11521, και εμείς θα τα παραδίδουμε στις ΜΕΝΝ.

Σας ευχαριστούμε!

Περισσότερα

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.