Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών
Αρχική Σελίδα Νέα Συμμετοχή στη 10η Συνάντηση των οργανώσεων του δικτύου του EFCNI
Συμμετοχή στη 10η Συνάντηση των οργανώσεων του δικτύου του EFCNI Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014 07:34

Το Ηλιτόμηνον συμμετείχε στη 10η Συνάντηση των οργανώσεων του δικτύου του EFCNI, που έγινε στο Freising της Γερμανίας (14-16/2/2014). Στη συνάντηση συμμετείχαν,εκτός από τους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Οργανώσεων, εκπρόσωποι από οργανώσεις του Μεξικού,της Αυστραλίας και του Καναδά, καθώς και εκπρόσωποι του ΠΟΥ (WHO/PMNCH) και του European Parliamentary Forum on Population and Development.

 

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.