Ηλιτόμηνον, για την φροντίδα των νεογνών

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ την αγορά παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α’ Νεογνολογική Κλινική και Εντατική Νοσηλεία νεογνών του Α.Π.Θ.
στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,
κάνοντας κατάθεση στον λογαριασμό : IBAN: GR19 0140 1150 1150 0232 0011 525, Alpha Bank . Aιτιολογία κατάθεσης ΓΑΛΑ/ΠΑΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

2nd Congress of joint European Neonatal Societies, 31 Οκτωβρίου-4 Νοεμβρίου 2017 Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 17:29

Το Ηλιτόμηνον συμμετείχε στο 2ο Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Νεογνολογικών Εταιρειών, στο πλαίσιο του οποίου το EFCNI παρουσίασε έγγραφο με τις θέσεις του για τη συμμετοχή των γονέων στην έρευνα.Το έγγραφο υπογραμμίζει τις τρέχουσες προκλήσεις και τα κενά που βιώνουν το EFCNI και οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο δίκτυό του και προτείνει αρχές για μια υποδομή και ένα πλαίσιο που θα οδηγήσει σε μια ευεργετική συνεργασία επιστημόνων και γονέων. Το έγγραφο υποστηρίζουν 50 οργανώσεις γονέων από διάφορες χώρες και το Ηλιτόμηνον είναι υπερήφανο που είχε την τιμή και την τεράστια ευθύνη να συμμετέχει στη συγγραφή του. Το έγγραφο είναι διαθέσιμο στην Αγγλική γλώσσα σε ηλεκτρονική μορφή στο http://bit.ly/EFCNI_Parents_in_Research

 
19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής, 13-15 Οκτωβρίου 2017, Αθήνα Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 17:28

Το Ηλιτόμηνον και το EFCNI απεύθυναν χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στην τελετή έναρξης του του 19ου Πανελλήνιο Συνεδρίου Περιγεννητικής Ιατρικής. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιέλαμβανε το πρώτο νεογνολογικό κλινικό φροντιστήριο με θέμα την εξατομικευμένη αναπτυξιακή φροντίδα με επίκεντρο την οικογένεια, μια φροντίδα η εφαρμογή της οποίας αποτελεί σημαντικό στόχο του EFCNI και των εθνικών οργανώσεων του δικτύου του.

 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2017, 1-7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 17:27

Φέτος, γονείς πρόωρων μωρών από 16 χώρες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους για το θηλασμό και το EFCNI απεικόνισε τις απαντήσεις τους σε μια αφίσα, για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαμάδες των προώρων και στο πόσο σημαντικό είναι να τους παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια. Το μητρικό γάλα είναι φάρμακο για τα πρόωρα μωρά και οι μητέρες τους πρέπει να ενημερώνονται και να υποστηρίζονται με κάθε τρόπο για να τα θηλάσουν. Δείτε εδώ http://www.efcni.org/index.php τις απαντήσεις που έδωσαν οι μαμάδες για την καμπάνια του EFCNI, στην οποία συμμετείχε και το Ηλιτόμηνον.

 
Δωρεά 14 φωλεών στη ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 17:27

Το Ηλιτόμηνον τριπλασίασε το ποσό που συγκέντρωσαν οι υποστηρικτές των ιατρών Γ. Μαυρογεώργου και Γ.Παπαφιλίππου, μαραθωνοδρόμων στον Μαραθώνιο της Αθήνας του 2016, και αγοράστηκαν από την Αγγλία 14 φωλεές για τις θερμοκοιτίδες της ΜΕΝΝ του Νοσ. Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού". Οι φωλεές παραδόθηκαν στη ΜΕΝΝ στις 28 Ιουλίου 2017, μαζί με καλύμματα για τη φωτοσκίαση των θερμοκοιτίδων.

 
Δωρεά ηλεκτρολογικού υλικού στη ΜΕΝΝ του Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 17:25

Στις 12-7-2017, το Ηλιτόμηνον παρέδωσε στο Νεογνολογικό Τμήμα του Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» ηλεκτρολογικό υλικό/εξοπλισμό, προκειμένου ο φωτισμός στη ΜΕΝΝ να είναι σύμφωνος με τις αρχές της Family Centered Developmental Care και να βελτιωθεί η νευροαναπτυξιακή έκβαση των πρόωρων νεογνών. Το Ηλιτόμηνον υποστηρίζει το πρόγραμμα αναπτυξιακής φροντίδας που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στη ΜΕΝΝ με τη δωρεά καλυμμάτων για τις θερμοκοιτίδες καθώς και ιματισμού (παπλωματάκια και σκουφάκια) για τη φροντίδα Καγκουρό.

 
7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής & Αγωγής Υγείας, 25 & 26 Νοεμβρίου 2017, Αθήνα Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Σεπτέμβριος 2017 10:01

Η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής & Προαγωγής Υγείας (ΕΕΠΑΥ) διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής & Αγωγής Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών  στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2017, στο οποίο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα συζητηθεί το θέμα των πρόωρων γεννήσεων και ως αντικείμενο της Προαγωγής και Αγωγής Υγείας.

Περισσότερα

 
Συνάντηση της Επιτροπής του Προγράμματος «European Standards of Care for Newborn Health» Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 16:34

Από τις 21 έως τις 23 Μαΐου 2017,η πρόεδρος του Ηλιτόμηνου κ.Ελένη Βαβουράκη συμμετείχε στην 4η συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «European Standards of Care for Newborn Health», στο Freising της Γερμανίας. Στη διάρκεια της συνάντησης, περισσότεροι από 40 εμπειρογνώμονες από 17 χώρες συζήτησαν εντατικά και ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος των υποβληθέντων προτύπων για έντεκα βασικούς τομείς της φροντίδας υγείας των νεογνών. Συνολικά, 220 εμπειρογνώμονες από 35 χώρες εργάζονται εθελοντικά σε αυτό το έργο – ορόσημο για την νεογνική υγεία στην Ευρώπη. (Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα http://newborn-health-standards.org/)

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 6

EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”

2014 04 16 RollUp Logos - Kurz 40f5740f2dΤο ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ υποστηρίζει και συμμετέχει στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έγινε στις 7/4/2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης SOCKS FOR LIFE.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Rainer Wieland και τους ευρωβουλευτές Angelika Niebler και Peter Liese, με ομιλητές την πρόεδρο του EFCNI Silke Mader, τον καθηγητή Luc Zimmermann, πρόεδρο της European Society for Paediatric Research και την Ελένη Βαβουράκη, πρόεδρο του Ηλιτόμηνου. Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος της UENPS Giuseppe Buonocore, για να υπογράψει το αίτημα εκ μέρους της UENPS.